thumb

Ohjauskulmien säätö

Ohjauskulmien säätö

Kun ajoneuvon pyörien aurauskulma on väärä, se kuluttaa renkaita epätasaisesti ja saattaa johtaa ongelmiin ohjauksessa. Oikein suunnatut pyörät tuntuvat mukavilta ajaa ja ne kuluvat tasaisesti. Ohjauskulmien säätö parantaa esimerkiksi auton ajettavuutta, vähentää polttoaineen kulutusta ja lisää renkaiden kestoikää. Ohjauskulmien suuntaus olisi hyvä suorittaa tasaisin väliajoin, esimerkiksi renkaanvaihdon tai alustaan tehtävien muutosten yhteydessä.

Mitkä merkit kertovat ohjauskulmien säädön tarpeellisuudesta?

Ratti on aina hieman vinossa. Ajaessasi suoraan joudut pitämään rattia aavistuksen vinossa jompaan kumpaan suuntaan.

Ratti tärisee ajossa: väärässä kulmassa olevat renkaat voivat aiheuttaa ylimääräistä tärinää autoon, jonka kuljettaja huomaa yleensä ohjauspyörän kautta.

Ajoneuvosi puoltaa: Jos ajoneuvosi puoltaa ja hakeutuu omille teille, kannattaa ohjauskulmat tarkistaa.

Renkaat kuluvat epätasaisesti: vaihtaessasi autoosi renkaat, kannattaa siinä yhteydessä tarkistaa myös renkaiden kunto. Jos renkaat ovat kuluneet epätasaisesti se voi olla merkki ohjauskulmien ongelmasta.

Polttoaineen kulutus kasvaa: auton vierintävastus voi epäedullisten pyöränkulmien myötä kasvaa, mikä näkyy suurempana kulutuksena.

Olet vaihtanut itse alustan osia autoon: esimerkiksi raidetangon pää, uudet jouset tai iskunvaimentimet voivat sekoittaa vanhat kulmat.

Milloin ohjauskulmat kannattaa säätää?

Routamonttuun ajamisen jälkeen
Jos renkaat kuluvat epätasaisesti
Raidetangon vaihtamisen yhteydessä

Mitä ohjauskulmien suuntauksessa tehdään?

Ohjauskulmien suuntauksessa tarkistamme auton kaikkien pyörien aurauskulmat ja kallistumat. Mittauksessa huomatut poikkeamat säädetään niin, että auton kaikki neljä rengasta kulkevat suorassa. Lisäksi tarkistamme että ajoneuvon renkaiden urasyvyydet ovat valmistajan ilmoittamissa raja-arvoissa.

  • Palveluun sisältyvät seuraavat asiat:

    Ohjauskulmien tarkastus ja löydettyjen poikkeamien säätö
    Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus
    Renkaiden tarkastus
    Rengaspaineen tarkistus

Kysymys

Haluatko tarjouksen ohjauskulmien säädöstä?

Jätä yhteydenottopyyntö, me vastaamme mahdollisimman pian.
Voit myös aina soittaa meille!